Mi alapján érdemes az asztalt választani?

Mi alapján érdemes az asztalt választani?

Legyen szó a nappaliról, a konyháról, vagy a hálószobáról, a megfelelő asztalok nélkülözhetetlenek. A helyiségtől, a felhasználás céljától és az egyéni elképzelésektől függően azonban más-más típus mellett érdemes letenni a voksot. A kisméretű asztalkák lakásdekorációs céllal kitűnő választásnak bizonyulnak, gyakran a dohányzóasztal szerepét töltik be. Más a helyzet akkor, ha kifejezetten a konyhába keresi az ember az ideális asztalt. (Asztalok)

Terasz bútorok . A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Nem mindegy, hány fő szokott étkezni. Fogadunk-e időnként vendégeket, milyen gyakran lesz használatban, és persze a rendelkezésre álló tér sem elhanyagolható. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha nem tudjuk kényelmesen körül járni az asztalt, akkor inkább kisebb méret mellett érdemes letenni a voksot. A népszerű bútorok között kihúzható, bővíthető változatok egyaránt elérhetők, felkészülve egy nagyobb vendégségre.

A nyári hónapokban a teraszra, kertbe helyezhető étkező asztalok is figyelmet érdemelnek. A kültéri alkalmazásból fakadóan az alapanyag és a strapabíró jelleg kiemelten fontosak, s itt is fókuszba kerül a méret, a mellette elhelyezhető székek száma.

Gyakran az éjjeliszekrények is egyfajta asztal-funkciót látnak el, hiszen nemcsak a belső teret használjuk ki, hanem a kis bútorok tetejére is szívesen pakolunk ezt-azt. Természetesen nem mehetünk el a legénylakások kedvenceinek számító pókerasztalok mellett sem. Akár 10 személyes változat is elérhető az online rendelés kényelmét kihasználva.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha bútorvásárlásról van szó, akkor a minőségi darabok kiemelt figyelmet érdemelnek. Ezeket a legtöbben nem szereznénk be néhány évente újra, így az időtállóság alapvető követelmény irányukba. Célszerű a helyiség méretét és a szabad helyet egyaránt lemérni, s ennek megfelelően letenni a voksot egyik vagy másik asztal típus és méret mellett.

A szemészetről szóló cikkünk is érdekelheti !