A napsugárzás is okozhat pattanásos bőrt!

A napsugárzás is okozhat pattanásos bőrt!

Az aknés bőr korosztálytól függetlenül sokaknak okoz gondot. Rányomja bélyegét a megjelenésre, a közérzetre, és így a magabiztosságra is. A háttérben gyakran a hormonegyensúly felborulása van, de egyéb tényezők is kiválthatják a pattanásos bőr kialakulását, így például a stressz, a környezetszennyezés és az UV-sugárzás is. Cikkünkben most ezekről kívánunk bővebben szólni. (Bőrtípusnak megfelelő krém)

A pattanásos bór kezelése bőrtípusnak megfelelően . A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Tanuld meg kezelni a stresszt!

Nemcsak a pattanásos bőr megelőzése érdekében fontos, hogy tisztában legyél azzal, miként tudod kezelni az életedben jelen levő feszültséget. A stressz ilyen vagy olyan formában a legtöbbeket érint, s az ilyenkor termelődő hormonok hatására a bőr több faggyút termel, innentől pedig mindez melegágya a pattanások, mitesszerek kialakulásának. A stresszoldás kérdése központi témává vált, és a mai kor embere többféle módszerrel is próbálkozhat. A testmozgás kiemelt jelentőséggel bír, de az olvasás, a zene, a barátokkal történő beszélgetés is meghozhatja a kívánt nyugalmat. Ismerd ki önmagad, és egy idő után tudni fogod, mi válik be igazán Számodra.

A bőrtípusnak megfelelő pattanás kezelés

Sokan azon az állásponton vannak, hogy a problémás bőr kiváló ellenszere a napsütés. Sajnos tény azonban, hogy bár a barna bőrfelszín egyenletesebb hatást kelthet, de az alapgondot biztosan nem szünteti meg, sőt! A pattanások helyén barna foltok jelennek meg, ezek pedig hosszútávon megmaradnak. A La Roche-Posay szakemberei azt javasolják, hogy az órákon át történő napozás helyett inkább a bőrtípusnak megfelelő készítmények használata hozhatja meg a sima, egyenletes bőrfelszínt.

A légszennyezés is befolyásolhatja a bőr állapotát!

Főként a városokban élők észlelhetik, hogy a légszennyezés bizony hatással van a bőr állapotára. A La Roche-Posay kutatásai is alátámasztják, hogy a felnőttkori akné kialakulásáért sokszor éppen a közvetlen környezeti hatások tehetők felelőssé. A fénylő bőrfelszín, az eltömődött pórusok, a mitesszerek és a fakó arcszín arra hívhatják fel a figyelmet, hogy a légszennyezés aktív hatással van bőrödre, és sajnos korántsem a kívánt irányba mozdítja annak állapotát. Bár a költözés és a friss, természetközeli levegő csak kevesek számára valós opció, de a megfelelő bőrápolás alapot képez ahhoz, hogy visszanyerhesd korábbi, makulátlan bőröd, vagy végre magabiztosan sikerüljön a tükörbe pillantani.

Írta: Kiss Anita

Az óraszíjjakról írt cikkünk is érdekelheti !